Covid-19 och vikten av rena kundkorgar

Covid-19 och vikten av rena kundkorgar

I takt med att Covid-19 ökar i samhället vill vi gärna lyfta upp en tjänst där vi tar död på bakterier och virus som ansamlas på butikens kundkorgar. Tänk er själva hur många människor per dag som rör vid en enstaka kundkorg, det är många. Virus och bakterier stannar då gärna kvar på kundkorgens handtag en stund efter användning. Det blir då tydligt en rundgång inne i butiken med potentiell smitta mellan kunder, dessutom förvaras livsmedel inuti kundkorgarna som vi sedan ska stoppa i våra munnar. Tänk er då en kund som inte riktigt har hygien och renlighet som sin paradgren, som efter toalettbesöket aldrig tvättar händerna och som innan han/hon tar i kundkorgen också nyser rakt ner i sin vänstra hand. Den handen som kunden ska använda för att bära runt sina varor i, med just kundkorgen.

Om det i vår mening aldrig sker en ordentlig och riktig rengöring av kundkorgarnas yta, så samlas bakterier och virus betydligt enklare och bildar en smitthärd.

Då myndigheter ännu inte har något krav gällande just rengöring och hygien av kundkorgar, kan man då ställa sig frågan hur rengöring av golv finns med på listan över den viktigaste rengöringen inne i butik i dagsläget? Golven rengörs dagligen, med otrolig precision. Man kan ju här också ställa sig frågan, hur sprider sig smittan? Inte genom skosulan, utan händerna? Där är vi överens?

Nu lägger vi ingen skuld på butikerna, dom flesta gör vad som behövs, för att uppfylla myndigheternas krav.

Men har vi helt ärligt inte missat kundkorgarna i denna tid, som en ordentlig smittorisk?

Tvätt av Kundvagnar och Kundkorgar

 

Ring direkt