Fasadtvätt

Vår fasadtvätt är miljövänlig, skonsam och effektiv och kan alltid anpassas efter fasadens material, ålder och skick. Allt vi behöver finns i våra servicebilar, vilket inkluderar el, vatten och övrig utrustning. När du låter SteamWash tvätta din fasad behöver du alltså inte tänka på att köpa rengöringsprodukter, klättra på höga stegar eller spendera timmar på att försöka få bort all smuts för hand. Vi är dessutom rikstäckande och hjälper dig oavsett vart i landet du befinner dig.

Varför är det bra att göra en fasadtvätt?

En fasad utsätts ständigt för påfrestningar såsom smuts, föroreningar och väder. För att undvika att dessa påfrestningar leder till att din fasad blir missfärgad eller skadad är det viktigt att underhålla den regelbundet.

Utöver att en fasadtvätt direkt förbättrar intrycket för besökare har det även andra positiva effekter. När du kontinuerligt tar hand om fasaden minskar exempelvis risken för att den ska skadas av alger, mögel och olika väderfenomen. Det i sin tur kan påverka fastighetens värde positivt, eftersom det allmänna skicket av byggnaden blir bättre.

Hur ofta du behöver tvätta fasaden beror bland annat på läge, material och påväxt. En del fastighetsägare behöver tvätta fasaden  regelbundet, vilket kan vara allt mellan två gånger per år till vartannat år. Andra fastigheter påverkas inte lika mycket och kan istället tvättas när behov uppstår.

Miljövänlig tvätt av fasad

Att tvätta fasaden själv kan vara både tidskrävande och besvärligt. Dessutom innehåller många rengöringsmedel starka kemikalier som kan vara skadliga om de hanteras på fel sätt. Det kan därför vara bekvämt att anlita ett företag som kan hjälpa dig med en miljövänlig och smidig tvätt av din fasad. 

Med vår bakgrund inom miljövetenskap och ett stort fokus på att bygga en hållbar verksamhet, har vi utvecklat en metod som är både skonsam och effektiv. På SteamWash använder vi oss av en hetvattentvätt, där tryck och temperatur kan justeras beroende på vilken byggnad som rengöras. Dessutom är vårt mål att förbruka så lite resurser som möjligt för att kunna erbjuda dig en fasadtvätt som är hållbar även ur ett miljöperspektiv.

Eftersom att vår metod är så pass effektiv betyder det att vi i de allra flesta fall slipper använda kemikalier. Hetvatten och ånga räcker gott och väl för att effektivt avlägnsa olika typer av smuts och påväxter. Med oss får du alltså en miljövänlig fasadtvätt som alltid anpassas till varje enskild yta. 

Vi utför även miljövänlig klottersanering runt om i Sverige. 

Tvätta din fasad innan målning

Planerar du att måla om är det viktigt att du först gör en grundlig fasadrengöring. Om fasaden exempelvis är täckt med alger eller annan påväxt behövs detta först avlägsnas. På så sätt minskar du risken att det snabbt kommer tillbaka. 

Du optimerar även för ett bra och snyggt resultat. När du målar på en ren yta fäster nämligen färgen bättre, samtidigt som det är enklare att få ett jämnt och fint slutresultat. 


Läs vår intervju i Dagens Industri >>

Läs vår intervju i Svensk Leverantörstidning >>

Mer om oss >>

Lägg upp tvätten enligt något schema nedan

  • 2 gånger/år, (20% rabatt på ordinarie priser)
  • 1 gång/år, (10% på ordinarie priser)

Vi tvättar alla typer av fasader i hela Sverige

Alla fasader behöver emellanåt lite underhåll och omtanke — oavsett läge. För att kunna erbjuda bästa möjliga service hjälper vi därför kunder över hela Sverige. Vi vet också att olika fasader påverkas av omkringliggande miljöer, vilket vi alltid tar i beaktning innan vi sätter igång. 

Vad bör jag tänka på när jag bokar en fasadtvätt?

Det enda du behöver tänka på är vilket datum som passar bäst! Vi har allt i våra servicebilar. Det inkluderar bland annat vatten, el, avspärrning och övrig utrustning. 

Om du har några frågor och funderingar är du alltid varmt välkommen att kontakta oss