Kärltvätt

Vi på Steamwash Sverige är experter på kärltvätt och rengör alla typer av återvinningskärl. Vi använder hetvatten eller överhettad vattenånga som löser upp smuts och bakterier, och avstår helt från kemikalier eller andra miljöfarliga ämnen. 

Vår tjänst 

Anlita oss för att rengöra såväl sopkärl som pantkärl i alla storlekar. Vi erbjuder en snabb service och kan komma till dig precis när du behöver oss som mest. Vi är rikstäckande och kan utföra kärltvätt var du än befinner dig i landet. 

Så här fungerar rengöringen av kärl:

  • Du kontaktar oss när du vill ha kärltvätt.
  • Vi kommer till dig inom 5 arbetsdagar och utför tjänsten.
  • Du får ett rent och fräscht återvinningskärl.

Bli kvitt lukt från tunnor och soprum med kärltvätt

Vi erbjuder kärltvätt åt bostadsrättsföreningar, fastighetsägare, kommuner, skolor, äldreboenden och privatpersoner. Vi ser helst att kärlen är tömda innan vi kommer för att genomföra tvätten.

Efter tvätt samlas spillvattnet upp i en tank som lämnas på närmaste vattenreningsverk. Vår tjänst går att beställa som en enstaka tvätt – eller så kan du bli avtalskund. 

Varför ska du tvätta dina kärl?

Det är viktigt att rengöra dina kärl av hygieniska skäl. Smutsiga kärl kan sprida sjukdomar och skapa obehag hos omgivningen. Genom att tvätta kärlen regelbundet skapar du en bättre miljö i din bostadsrättsförening eller butik – för att nämna några exempel. 

Hur tvättar man sopkärl?

Vid en tvätt ska sopkärlen rengöras både utvändigt och invändigt. Vi på Steamwash är noga med att hålla oss till en miljövänlig rengöringsprocess och avstår helt från farliga kemikalier. Därför använder vi oss av hetvatten eller överhettad vattenånga. Det här är ett effektivt sätt för att bli av med smuts och bakterier, utan att lämna någon effekt på vår miljö. 

Hur ofta bör man rengöra sopkärl?

Vi rekommenderar att du rengör sopkärlen minst två gånger per år. På så sätt kan du slippa dåligt lukt och förhindra att oönskade insekter och skadedjur söker sig till kärlen.  

Så uppfyller du hygienkraven på ett enkelt och kostnadseffektivt sätt

Vi är utrustade med den senaste tekniken för att säkerställa att du lever upp till dagens standarder för rengöring av sopkärl. Som ett av de främsta företagen inom vår bransch kan vi erbjuda omfattande erfarenhet och expertis. 

När du väljer Steamwash för kärltvätt kan du känna dig trygg med oss som din pålitliga samarbetspartner. Vi hjälper dig hålla ditt sopsystem i utmärkt skick och ser till att du följer de senaste miljökraven. Dessutom kan vi hjälpa dig inom ett flertal andra områden som rör rengöring av butikslokal eller fastighet. Vi erbjuder bland annat fasadtvätt, klottersanering och höghöjdsstädning

Vilka storlekar på kärl tvättar vi?

Tekniken vi använder oss av möjliggör att vi kan tvätta alla kärl, oavsett användningsområde och storlek!

Hur fungerar kärltvätt?

Du kontaktar oss vid behov av rengöring. Vi anpassar alltid vår tjänst efter dina behov och utför arbetet inom 5 arbetsdagar. 

Var i Sverige kan vi tvätta kärl?

Vi är rikstäckande och erbjuder kärltvätt i hela Sverige.

Alla uppskattar rena sopkärl

Ja, alla uppskattar faktiskt rena sopkärl, förutom flugor och larver såklart. Går det för lång tid mellan tillfällena för rengöring kommer du snart upptäcka både stank och ohyra. Under sommaren när temperaturen stiger är rengöring extra viktigt. Regelbundet underhåll och rengöring med hjälp av Steamwash håller dina sopkärl rena och fräscha. Kontakta oss för mer information om vår tjänst och vad vi kan erbjuda just dig. 

Vad kostar kärltvätt?

Priset för kärltvätt varierar beroende på antalet kärl som behöver rengöras. Privatpersoner kan med fördel använda sig av sitt RUT-avdrag vid beställning av rengöring för att sänka kostnaden. Kontakta oss för ett prisförslag


Läs vår intervju i Dagens Industri >>

Läs vår intervju i Svensk Leverantörstidning >>

Mer om oss >>

Lägg upp tvätten enligt något schema nedan

  • 12 gånger/år, (20% rabatt på ordinarie priser)
  • 6 gånger/år, (10% på ordinarie priser)
  • 4 gånger/år, (5% på ordinarie priser)