Kundvagn Varuvagn

Den första kundvagnen, varuvagnen togs i bruk 4 juni 1937 på supermarketkedjan Standard Supermarket i delstaten OklahomaUSA. Kort därefter kom varuvagnarna även till Sverige.

Kundvagnen Varuvagnens storlek har varierat från årtionden. Förr hade inte ens de större varuhusen alltid stora varuvagnar. Under årens lopp har vagnarna blivit större. Främst under 1980-talet började det bli vanligt med större vagnar och, från början var det företrädesvis stormarknader som hade större varuvagnar. Men nu finns större vagnar även i mindre butiker.

Varuvagnar har ofta försvunnit från butikerna vilket medfört kostnader för nyanskaffning och för att försöka få ordning på problem med att kundvagnar försvinner eller hamnar utspridda utanför butiken har det från 1990-talet blivit allt vanligare med pantsystem för vagnarna. Detta brukar innebära att varuvagnen är fastkedjad på en speciell plats.

För att få loss vagnen ska man stoppa in ett mynt i ett myntinkast på vagnen. För att sedan återfå myntet måste man åter kedja fast vagnen. Det har blivit vanligt att ersätta myntet med en speciell nyckel eller en pollett i myntets storlek.

3-ÅRS GARANTI

För att du som kund ska känna dig så trygg som möjligt erbjuder vi 3-års garanti på samtliga våra modeller.

GALVAT STÅL MED YTBEHANDLING

Detta minskar risken för korrosion och gör vagnarna mindre mottagliga mot smuts.

VAL AV KULÖR

Du som kund kan välja vilken kulör du vill på dina produkter.